KAMPUS U KADRU
Jan
16
12:30 PM12:30

KAMPUS U KADRU

750_9026.jpg

U suradnji AK Galerijom iz Koprivnice održali smo jedno od najboljih gostovanja Drugog Kadra izvan Zagreba. Nakon trdonevne radionice deset polaznika organiziralo je izložbu na otvorenom ‘Kampus u kadru’ kojom smo istražili prostor nekadašnje vojarne, bilježili njegovo sadašnje stanje, preklapanje povijesnih slojeva, prisutne nelogičnosti i naznake moguće budućnosti. Kroz kombinaciju teorijskog i praktičnog dijela, uz mentoriranje voditelja, projekcije filmova, stručno vodstvo i predavanje o arhitekturi, zajedničko analiziranje fotografija, došlo se do završnog produkta radionice, izložbe koja obuhvaća 30 radova koje su dio jedne kolektivne serije bilješki ovog slojevitog i kompleksnog prostora. 

Izlažu: Marko Benjak, Dora Bosner, Ivan Gundić, Andrea Katanović Babić, Bojan Koštić, Davor Konjikušić, Teodora Lukavski, Mirjana Mihalec, Nika Petković, Lucija Petrović, Nikola Mišel Puklin.

Više o samom projektu pogledajte u našoj galeriji fotografija.

View Event →
DRUGI KADAR RIJEKA - VIDLJIVI GRAD, NEVIDLJIVI JA
Oct
12
to Oct 14

DRUGI KADAR RIJEKA - VIDLJIVI GRAD, NEVIDLJIVI JA

Pozivamo vas da se prijavite na fotografsku radionicu DRUGI KADAR ‘VIDLJIVI GRAD, NEVIDLJIVI JA’ u Rijeci od 12.-14.10.2018. godine. Radionica se održava u suradnji s Muzejom moderne i suvremene umjetnosti Rijeka, a mjesto održavanja je Mali salon (Korzo 24). 

Radeći na primjeru odnosa između pojedinca i urbane sredine u kojoj živi, propitujući svoju poziciju unutar društva i grada, polaznici radionice proći će sve faze razvoja umjetničkog projekta: istraživanje, stvaranje konceptualnog okvira, fotografiranje, mogućnosti (ne)fotografskih izražajnih sredstava, pronalaženje estetskog i medijskog okvira za svoj rad i na kraju javnu prezentaciju zaokružene fotografske cjeline, odnosno autorskog fotografskog projekta u Malom salonu.

Radionica je ograničena na maksimalno 10 polaznika, a kotizacija za sva tri dana iznosi 700,00 kn i namijenjena je svima koji posjeduju elementarno tehničko - fotografsko znanje. Prijavu za radionicu koja uključuje kratku biografiju, odabir do dvadeset autorskih fotografija (1500 px po dužoj stranici) potrebno je poslati najkasnije do 10.10.2018. godine na drugikadar@gmail.com s naznakom 'za Drugi Kadar Rijeka'.

DRUGI KADAR fotografska je radionica umjetničke fotografije osnovana 2015. godine koja održava u književnom klubu BOOKSA i Zagrebačkom centru za nezavisnu kulturu i mlade POGON. Radionicu realizira Centar za vizualne umjetnosti - KOLEKTOR. Voditelj radionice je mag. art. Davor Konjikušić (www.davorko.net). 

Više o samoj radionici možete saznati na:

www.drugikadar.com
www.facebook.com/drugikadar

View Event →
DRUGI KADAR SEZONA 2018.-2019. - ROK PRIJAVE 29.9.2018.
Sep
29
to Jan 1

DRUGI KADAR SEZONA 2018.-2019. - ROK PRIJAVE 29.9.2018.

logo sareni.jpg

Škola umjetničke fotografije DRUGI KADAR po peti put upisuje svoje polaznike. Ova jedinstvena radionica namijenjena je svima onima koje zanima kako kroz medij fotografije razviti i predstaviti svoj autorski koncept. Radionica je sastavljena od teorijskih predavanja, prezentacije multimedijalnih materijala, čitalačkih grupa, terenske nastave i praktičnog rada na osobnom fotografskom projektu.

Tijekom trajanja radionice posebna pažnja posvećena je osnovnim fotografskim formama poput portreta i pejzaža, koje se potom transformiraju u završni konceptualni fotografski rad. Polaznici kroz radionicu razvijaju osobni kritički pristup, te stvaraju osnovu za nastavak samostalnog učenja i daljnjeg umjetničkog razvoja. Usvajanjem novih teorijskih i praktičnih znanja, te razumijevanjem recentnih fotografskih trendova, kroz praktičan i dinamičan rad na osobno fotografskom projektu podupire će se razvoj kreativnog potencijala i senzibiliteta svakog polaznika. 

Pored predavanja planirana je i terenska nastava, te posjeti muzejima, kulturnim institucijama i umjetnicima, kao i fotografiranje na terenu. Svaki polaznik će u okviru rada na projektu imati mogućnosti individualnih konzultacija. Za svakog polaznika radionice osigurani su tiskani materijali. Radionica je namijenjena svima onima koji imaju osnovno tehničko predznanje o korištenju fotografskog aparata, kao i svima onima koji se pripremaju za ulazak u svijet umjetničke fotografije.

Radionica u trajanju od tri mjeseca održavat će se svakog ponedjeljka od 1.10.2017. godine od 18 do 21 sati u književnom klubu BOOKSA, Martićeva 14d, Zagreb.

Za prijavu je potrebno poslati kratku biografiju, fotografski portfolio (do 20 fotografija, 1500 px po dužoj stranici) i motivacijsko pismo ne duže od 150 riječi u kojem treba navesti i vaša očekivanja od radionice. Prijave se šalju na adresu drugikadar@gmail.com zaključno s 29.09.2018. Broj polaznika je ograničen.

Ove godine jednodnevnu radionicu održat će slovenski fotograf JAKA BABNIK, predavanje o umjetničkom projektu MAŠA BAJC, a kao gost umjetnik nam dolazi BORKO VUKOSAV.

Cijena radionice za četiri mjeseca iznosi 1.700 kuna i može se platiti u ratama. Sva dodatna pitanja u vezi radionice možete dobiti na telefon 099 8020 533 ili na e-mail adresu drugikadar@gmail.com

Radionicu organizira KOLEKTOR - Centar za vizualne umjetnosti. Voditelj radionice je mag. art. Davor Konjikušić/www.davorko.net/.


www.facebook.com/drugikadar/
m.me/drugikadarm.me/drugikadar

View Event →
DRUGI KADAR - ‘VIDLJIVI GRAD, NEVIDLJIVI JA’ 
May
24
10:00 PM22:00

DRUGI KADAR - ‘VIDLJIVI GRAD, NEVIDLJIVI JA’ 

DRUGI KADAR - ‘VIDLJIVI GRAD, NEVIDLJIVI JA’ radionica je koja je od 19. do 21. svibnja 2017 godine održana u Splitu. Radeći na primjeru odnosa između pojedinca i urbane sredine u kojoj živi, propitujući svoju poziciju unutar društva i grada, polaznici su tijekom radionice dobili uvid u stvaranje umjetničkog projekta: istraživanje, fotografiranje, mogućnosti (ne)fotografskih izražajnih sredstava, pronalaženje estetskog i medijskog okvira za svoj rad.

Na vikend radionici su učestvovali: Frane Balta, Ivan Buvinić i Paola Jukić. Radionica je održana u suradnji s Foto klubom Split. 

DRUGI KADAR - ‘VIDLJIVI GRAD, NEVIDLJIVI JA’ 

View Event →