Back to All Events

DRUGI KADAR upisuje devetu generaciju polaznika


Škola umjetničke fotografije DRUGI KADAR upisuje novu generaciju polaznika. Deveto izdanje edukativnog programa namijenjeno je svima koji žele usavršiti svoje znanje o fotografskom mediju te zatim razvijati vlastiti autorski projekt koji će biti javno prezentiran.

Program škole počinje krajem listopada 2023. godine i sastoji se od 12 susreta tijekom kojih polaznici usavršavaju osnovne tehničke vještine i fotografske žanrove, upoznaju se s elementima povijesti i teorije fotografije sudjelujući u predavanjima te nizu praktičnih vježbi i zadataka. Program se sastoji od teorijskih predavanja, prezentacija umjetničkih projekata, čitalačkih grupa, fotografskih vježbi i terenske nastave.

Tijekom trajanja škole polaznici stvaraju osnove za nastavak samostalnog rada i razvoj vlastitog autorskog projekta kojeg realiziraju uz podršku mentora i gostujućih predavača, usvajanjem novih znanja te razumijevanjem recentnih fotografskih trendova i pristupa. Kroz dinamičan rad na vlastitom projektu, podupire se razvoj kreativnog potencijala i senzibiliteta svakog polaznika.  Autorski radovi polaznika prezentiraju se u obliku javnog predstavljanja ili izložbe, u dogovoru s polaznicima.

Predavači u sklopu devetog izdanja škole DRUGI KADAR su Nika Petković, Glorija Lizde, Ivan Gundić, Denis Butorac i Damir Žižić.

Program devetog izdanja škole podijeljen je u dva modula, osnovni i napredni. Osnovni modul počinje krajem listopada 2023., dok će napredni početi u veljači 2024. godine.

Za prijavu je potrebno poslati:

·       kratku biografiju

·       fotografski portfolio (do 20 fotografija, 1500 px po dužoj stranici)

·       motivacijsko pismo (ne duže od 150 riječi u kojem treba navesti i vlastita očekivanja od radionice). 

Prijave se šalju na mail adresu drugikadar@gmail.com najkasnije do 21. 10. 2023. 

Broj polaznika je ograničen. Iznos kotizacije za tri mjeseca škole iznosi 220 EUR. Sva dodatna pitanja u vezi programa možete dobiti telefonom na broj 098 986 78 44 ili slanjem e-maila na adresu drugikadar@gmail.com. 

Program škole DRUGI KADAR u trajanju od tri mjeseca održavat će se svakog ponedjeljka, počevši od 23. 10. 2023.,  od 18 sati u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Školu umjetničke fotografije Drugi kadar organizira KOLEKTOR - Centar za vizualne umjetnosti iz Zagreba u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu. Program Drugog kadra u 2023. godini podržava Ministarstvo kulture RH, a medijski pokrovitelj je portal Vizkultura.